-bloggen om barnmode, barnvagnar m.m!

torsdag 1 november 2012

Göteborg - pysslat oss igenom stan :)

Tyvärr var mobilen död så några bilder blev det inte den här gången. Varit nere på skolmässan och då fick barnen vara hos mormor o morfar, men på tisdagen hann jag vara med dem en stund. Eftersom jag behövde en jacka och en mobilladdare tog vi spårvagnen ner till stan, hade tur och hamnade bara på barnvänliga nya spårvagnar som det är lätt att komma ombord med barnvagn på :)

Letade på Zara efter vinterjacka, Hm sätter jag inte min fot på längre om de inte skärper sig vad gäller levnadsstandard för de som tillverkar kläderna (synd för jag gillar verkligen de gula strumpbyxorna och jeansen). Hittade iaf en jacka till mig och Tindra provade nog alla skor som fanns och ville ha allihop :p Så nu ska hon spara till finskorna!

Sen gick vi in en sväng på panduro där det visade sig att man kunde komma och dekorera en ask tillsammans med personalen för en tia lite senare på dagen så det lovades Tindra att få göra efter vårt besök på Stadsmuseet där vi mötte upp mormor o fikade med henne innan vi gick upp till höstlovsaktiviteterna. Barnens museum var stängt, men istället hade de öppnat dörrarna till en helt ny värld...I sagorummet fanns massor med inspiration, en tänkare som funderadem lådor med saker och bilder i, ljud att lyssna på, burkar med sago/berättelseingredienser såsom en burk med blickar, en burk med skrik osv. På väggarna stod det saker som "Plötsligt såg hon något spännande...".....Det var alldelles tyst....när..." osv. I rummet gick det öven omkring anställdra från museet och viskade saker som "...och sen såg de henne aldrig mer"

Ett fantastiskt sätt att inspirera barn och ungdomar att komma igång och skriva! Jag är väl lite skadad som svensklärare men Alexis som inte alls gillar att skriva älskade det här rummet, och lilla Neo på 2 år med. Med lite hjälp av mig hittade han på vad ormen i lådan hette, sa att den bet honom och berättade hur det kändes. Jättehäftigt!

Utanför kunde man pyssla med lite av varje, tillverka en gubbe av sockerstärkelse (den kunde man sedan ta med hem eller sätta upp i staden de byggt upp), rita/skriva sagor eller rita och berätta om ett sagoväsen. Tindra fastnade för sagoväsendet en fritidspedagog ritade och gjorde en egen variant av henne. Fanny hette hon´:)

Det var mycket fokus på kvinnliga superhjltar (hjältinnor) så det var lite kul.

Strax intill fanns ungdoms-läs/skrivarhörnan där det fanns böcker om manga, break mm, schackspel och små bord och allra längst bort i släktforskarbiblioteket placerade vi mormor :)

Precis innan vi skulle gå hör jag någon som inlevelsefullt berättar något om Abraham i bibeln, mkt kunnigt dessutom, för två fascínerade lyssnare. Det var en ung, "tuff" kille som satt och berättade för två unga tjejer - riktigt kul att få bevittna!

Imorgon blir det Loppi/Ice agekryssning till Mariehamn och den här gången ska jag komma ihåg att ta kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar