-bloggen om barnmode, barnvagnar m.m!

lördag 15 oktober 2011

@ Underbara Barn och Rica Talk Hotel (Alfonshotellet)

Pustar ut på hotellrummet efter en lååång dag!

I Stockholm intill mässan och väntar på morgondagen och Underbara barn.mässan - ska bli så kul, särskilt nu när blingo är där oxå :)

Barnen somnade utmattade till slut och nu är det väldigt lugnt och skönt....

Dagen började med bilfärd upp till Viiby krog där vi åt frukost (hört såå mkt bra om det stället men frukost var ärligt talat ingen höjdare där). Vanlig mat är säkert jättebra, men nä, ingen gastronomisk upplevelse direkt men mätta blev vi iaf, o de små somnade en stund efteråt. Far i huset har vi ju lämnat hemma för hans födelsedagsäventyr med grabbarna.

Åkte vidare mot sthlm och älvsjö för att spana in hotellet - herregud vad bilar. Insåg att det inte var ngn idé att parkera före incheckning så jag kom på den otroligt dumma idén att ta bilen in till sthlm city...det gör jag INTE om en lördag....Trots gpsen velade vi runt en bra stund innan vi hittade parkering i ett (svindyrt) parkeringshus. Blev lunch på nåt fik som jag inte minns vad det hette (vid odenplan), men som verkade populärt iaf, väääldigt fullt! Men god mat hade de iaf!

Strosade runt en stund i vintagekvarteren utan lycka, stannade till vid slussen o götgatan på vägen tillbaka där Neo iaf fick lite coola kläder. Hittade även en söt liten butik på Odengatan som bland annat sålde molo och moonkids samt en del ekologiskt, och även väldigt fina "retrofiltar". Irriterade mig dock lite på formuleringen på dörren: "Gemensamt för alla våra kläder är att de flesta är ekologiska"....eh?

Till slut krånglade vi oss iaf ut ur centrum med bilen och kunde checka in på hotellet....vilket var en pärs eftersom Neo snodde en ballong från ett annat barn och vägrade släppa den.....sprang iväg åt alla andra håll än dit jag ville och vägrade sitta i vagnen....men till slut hade vi checkat in iaf, fått våra nyckelkort och barnen varsin present (fann det mycket underligt att barnen absolut skulle ha varsitt nyckelkort, även Neo, 14 månader....och att de gav en jojjo o ipresent till honom oxå...). Iaf så var det väldigt skönt att landa en stund på hotellrummet, drack en välbehövlig redbull o bläddrade igenom en tidning medan de stora barnen mumsade lördagsgodis o läste sina serietidningar (nåja, lekte med leksakerna de fick till), och Neo sprang runt och undersökte allt och ingenting.

Lyckades boka det sista bordet i restaurangen o barnen fick middag i tid. Neo åt tre portioner olika maträtter samt ett eller två grönsakspett från barnbuffén, Tindra åt två pannkakor.....verkade bli mätt iaf så det var ju bra. Neo somnade snällt i vagnen när han äntligen ätit färdigt och jag kunde äta min mat som lämpligt nog dröjt ett bra tag, i lugn och ro.

Barnen fick gå ner o leka en stund i lekrummet ("Alfons hus") innan det var nattinatt för dem.

Själv ska jag unna mig att göra ingenting en stund!

Gonatt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar