-bloggen om barnmode, barnvagnar m.m!

lördag 30 juli 2011

Mitt barnvagns-renoverings-kit!Har snott åt mig en av makens verktyslådor och satt ihop mitt eget lilla renoveringskit med prylar som kan vara bra att ha för att fixa till diverse barnvagnar som man bara "råkar" ramla över då o då....vagntokig som man är ;) Det enda som fattas nu är laga-punktering-kit, ståltråd (kan vara bra att surra fast saker med), en popnitstång och popnitar. Inte för att jag vet hur man använder en sådan tång men här kör vi med learning by doing! Även nya innerslangar och pump fattas på bilden men de ligger i garaget. Guld värt! 379 kr för 10 st med ventiler och 69 eller 79 för en liten smidig pump. Dessutom är ventilerna böjda så att det blir lättare att pumpa sen.

Så det som finns i lådan nu, som kan vara bra att ha hemma om man gillar fynd och att fixa till dem är följande:

Autosol (för polering/rostborttagning på kromchassin)
Svinto (grovrengör med det först så får du bort den värsta rosten samt fläckar på galonklädsel). Ytrost går även bort med cocacola men den måste vara färsk så att kolsyran är kvar.

Måttband/tumstock - för att kunna ange mått om man ska sälja eller behöver reservdelar.

Kläd/skoborste - att borsta av smutsiga vagnar med innan man slänger in ev avtagbar klädsel i tvättmaskinen (40 grader, spraya vanish på fläckar)

Den bredaste vattenavstötande spritpennan du kan hitta, så kan du fylla i det solblekta på en svart vagn.

Mattkniv - om du behöver skära hål i sittdynor för selar.

Hovkratsen kanske ni undrar över - använder den till att skrapa bort smuts på hjul och i navkapslarna eller vad det heter.

Några olika textilschampon för tyg/sufletter som inte kan tas av och tvättas i maskin. Jag har fortfarande inte hittat det bästa tyvärr. Tips?

Lackfärg för bil för att fylla i repor om man gillar engelska vagnar som tex silver cross. Skaffade den till det vita på mitt vrålåk som tyvärr var repat, men nu syns det knappt!

Barnvagnsleksaker är alltid kul att "pimpa" vagnar med...

Trasa, kökssvamp och 5-56 (rost och gnissel) är också bra att ha.

För övrigt hörde jag att det ska var klädbytardag i Hova snart också, kopierar infon o lägger in här:
HOVA "KLÄDBYTARDAG" 10 september 9.00-11.30 Gymnastiksalen Hova Skola Kom och Fynda Nytt & Begagnat, allt som har med barn att göra. Barnkläder, Skor, Leksaker, Böcker, Spjälsängar, Barnmöbler, Vagnar, Babysittrar, Mammakläder, Amningstoppar, Nappflaskor mm ♥-ligt Välkommna!!
Mari-Louise Karlsson 070-6330892
Marlene Hermansson 0730915227 eller 0709209902Och så en bild på lillens outfit of today, Linne, vita byxor som går att vika upp samt solhatt från polarn o pyret. Byxorna är i stl 68 och fortfarande för stora....Han fyller ett om en vecka ;) Och skorna är från Kavat.

1 kommentar:

  1. Jag lät Tuva och Jonathan prova varistt par i en storlek för stor att ha till nästa sommar också och de var sjukt stora:) Hade tänkt att köpa till alla tre och syskonmatcha men avstyrde det. Känndes som att de kanske aldrig skulle växa i dem eftersom de inte är så storväxta.

    SvaraRadera