-bloggen om barnmode, barnvagnar m.m!

lördag 15 januari 2011

Kändisvagn vs svensk pålitlighet

Läste i Gt idag om "barnvagnshysterin" och att "alla" unga mammor mellan 20 och 30 år, särskilt i storstäderna vill/ska ha samma vagnar som kändisarna...

Följer ni kändistrender som t.ex. bugaboo och orbit? Visst kan de verka smidigam men det råder ju ngt annorlunda väderförutsättningar här än i Hollywood - eller??

Verkar iaf som barnprylsindustrin kan va ngt att satsa på eftersom det var den enda bransch som inte påverkades av finanskrisen senast...

Kanske beror det på att förstagångsmammor idag är äldre och har bättre ekonomi, men varför måste man ha alla dessa svindyra prylar till barn och barnvagn?? Visst behöver man en skötväska, men en för över 2000 kr???? Jag som kände mig snobbig som köpte en för 1000 kr..."bara" för att den var snygg...o då vann jag ändå pengarna.

Läste oxå ett inlägg på familjeliv - kan man ha en åkpåse av annat märke i vagnen? Eeeh...ja d e klart man kan så länge den får plats...d e inte lag på att ha allt av samma märke o i samma färg...Köp d som funkar för DIG! Och som du BEHÖVER..betvivlar starkt att ngn BEHÖVER en ipodhållare (fast d gör d ju tydligen eftersom d e slutsålda) samt barnvagnsvantar som man fäster på styret med kardborreband och bara sticker i händerna i...hur jobbigt är det eg att ta på sig ett par vantar innan man greppar barnvagnen???

Nä, tacka vet jag emmaljunga o retrovagnar...som ser ut som barnvagnar o inget annat...

Vad tycker ni? Håller ni med eller e d viktigt att ha en statusvagn?
Och ni som kör UJ, e d inte vansinnigt irriterande att inte kunna ha sittdelen mot sig när liggdelen e så liten? Barnet kan ju inte vara mer än max 6 mån när man måste byta till sittdelen, som inte går att fälla till fullt liggläge? Annars verkar det faktiskt vara en praktisk vagn måste jag erkänna, särskilt som sittvagn åt lite större barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar